Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme Yol Haritası

Enstitümüz 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı ders seçimi ve kayıt yenileme işlemleri  16.09.2019-22.09.2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ders seçimi ve kayıt yenileme işlemleri detaylı yol haritasına ulaşmak için tıklayınız.

• Kayıt yenileme/ders seçim işlemleri akademik takvimde belirtilen ders kayıt haftası içerisinde öğrenci tarafından otomasyon sistemi üzerinden yapılır ve danışman tarafından onaylanarak tamamlanır.
  • Öğrencilerin ders kayıtları ile ilgili değişiklik talepleri akademik takvimde belirtilen ders ekle/çıkar haftası (23.09.2019-27.09.2019) içerisinde danışmanın uygun görmesi halinde danışman tarafından otomasyon sistemi üzerinden yapılır.
  • Danışman ve öğrenci tarafından imzalanmış ders kayıt çıktısını en geç 01.10.2019 tarihine kadar Enstitü Öğrenci İşleri Bürosuna teslim eden öğrencinin ders kaydı yenilenmiş sayılır.
  • Ders seçimlerinin haftalık ders programlarına göre ders çakışmaları dikkate alınarak yapılması gerekmektedir.
  • Kayıtlı olduğu programın normal süresini dolduran lisansüstü öğrenciler harç ücretini ders kayıt haftası içerisinde öğrenci numaraları ile halk bankası şubelerinden yatırılmalıdır. Harç miktarı halk bankası şubelerinden öğrenci numarasıyla öğrenilebilir. Harçlar yatırıldıktan sonra otomasyon üzerinden ders seçme menüsü aktif hale gelecektir ve bu durumda dekont Enstitü Öğrenci İşleri Bürosuna teslim edildikten sonra ders kaydı kesinleşir.